Opleidingen | HVAC | Meet & Regeltechniek - Technical Eduction Centre
176
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-176,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Opleidingsaanbod

Opleidingen, trainingen en workshops op het gebied van Techniek,
Communicatie & Organisatie. Bekijk hieronder ons aanbod.

Hieronder een keuze tussen onze opleidingen in de Techniek of in Communicatie & Organisatie.
Wil je meer informatie over de opleiding zelf? Klik op ‘Meer info’ bij de opleiding.

Techniekopleidingen

Inleiding in HVAC Gebouwbeheer

In deze opleiding leer je op praktische wijze de basisbeginselen van verwarmings-, ventilatie-, luchtbehandelings- en koelsystemen, evenals de grondbeginselen van meet- en regeltechniek en gebouwbeheersystemen.

Hydraulische schakelingen

In deze vervolgopleiding leer je de hoofdonderdelen van hydraulische installaties en zijn basisschakelingen en ga je een regelorgaan dimensioneren.

Luchtbehandeling en Meet- en Regeltechniek

In deze vervolgopleiding leer je de diverse soorten ventilatie- en luchtbehandelingssystemen kennen met zijn PID-regelfuncties en regelstrategieën.

Bouwfysica voor de HVAC

In dit gastcollege leer je de belangrijkste aspecten van de bouwfysica die van invloed zijn op HVAC-installaties.

Techniektrainingen en -workshops

Tekening lezen

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de opbouw van proces- en regelschema’s en leer je door praktische oefeningen schema’s te lezen en storingen te traceren.

Analytisch storingzoeken

Tijdens deze training krijg je inzicht in de opbouw van proces- en regelschema’s en leer je door praktische oefeningen effectief storingen te analyseren en op te lossen.

Warmtepomptechniek

Tijdens deze training leer je basisprincipes van de warmtepomptechniek en zijn toepassing in de HVAC praktijk.

Communicatie- en organisatieopleidingen

Leergang Praktisch Leidinggeven

In deze leergang ontwikkel je jezelf als vaktechneut tot richtinggevend kopman en vergroot je jouw eigen rolbewustheid door praktische training en intervisie.

Professioneel Projectmanagement – basis

Tijdens deze training voor de beginnend projectleider leer je de basisprincipes van projectmatig werken en maak je kennis met de beheersgebieden: veiligheid, tijd, geld en kwaliteit.

Professioneel Projectmanagement – verdieping

Tijdens deze training voor de meer ervaren projectleider ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap naar organisatieleiderschap in het projectmatig werken.

Communicatie & Organisatie
Trainingen en workshops

Samenwerken in een slagvaardig team

Geef je leiding aan een team of vervul je een rol in een team waarin je de samenwerking wilt verbeteren? Dan is deze training geschikt voor jou!

Projectmanagement

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de beheersgebieden van projectmanagement door het uitvoeren van een praktische case.

Effectief Communiceren voor technici

Wil je met meer zelfvertrouwen als technisch professional resultaten bereiken? Deze training helpt je jouw communicatie te verbeteren!