Persoonlijk leiderschap
16314
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16314,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Over dit project

Leergang Leiderschap in de Techniek

Omschrijving
Signalen uit het technisch werkveld wijzen op behoefte aan stimulering en vergroting van persoonlijke effectiviteit en leidinggevende vaardigheden van uitvoerenden. Dit geldt zowel voor uitvoerenden in installatie- en montagewerkzaamheden als voor onderhoud en service.

Specialistische kennis is daardoor vaker aanwezig bij derden; werkzaamheden en daarmee verantwoordelijkheid worden meer en meer uitbesteed.

Effectief communiceren, op de juiste wijze werkzaamheden coördineren en – in het algemeen – goed leidinggeven is steeds belangrijker geworden. Maar hoe doe je dat nu precies?

Om in deze behoefte te voorzien biedt T.E.C.  een praktische leergang, met focus op het technische werkveld, waarin theorie met eigen praktijksituaties wordt afgewisseld. De leergang wordt gegeven door een ervaren trainer uit de praktijk en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Doelgroep:
Deze training is voor deelnemers die zich willen ontwikkelen richting een leidinggevende of meer coördinerende rol binnen een bedrijf, of deze rol al hebben maar hierin effectiever willen zijn.
Daarnaast is deze training ook zeer geschikt voor deelnemers die zichzelf op persoonlijk vlak meer willen ontwikkelen en gedragspatronen effectiever willen inzetten in de samenwerking.

Doel:

Door het volgen van de leergang wordt gewerkt aan bewustwording van eigen gedragspatronen, valkuilen en het effectiever inzetten van communicatie. De deelnemers krijgen meer zicht op hun persoonlijk leiderschap, valkuilen en leren welke leiderschapsstijlen situationeel in te zetten.
Hiermee verhoogt de deelnemer zijn persoonlijke effectiviteit én productiviteit.

Inhoud leergang:
De leergang bestaat totaal uit 15 dagdelen voorafgegaan door een persoonlijke intake. De trainingsdagen worden afgewisseld met intervisiemomenten waarin de deelnemers eigen praktijkvraagstukken oplossen. De leergang is als volgt opgebouwd:

 • Intake vragenlijst
 • Kick-off, kennismaken, leerdoelen en afspraken
 • Dag 1 basis leggen op persoonlijke effectiviteit
 • Dag 2 leidinggeven 1: rol-taken-verantwoordelijkheden-bevoegdheden
 • Dag 3 communicatie: beïnvloeden, coördineren en plannen
 • Intervisie 1
 • Dag 4 leidinggeven 2: situationeel leidinggeven en conflictstijlen
 • Intervisie 2
 • Dag 5 klantgerichtheid: omgaan met weerstand, teameffectiviteit bevorderen
 • Intervisie 3
 • Afronding met terug- en vooruitblik

Er wordt geoefend met praktijkcases, trainingsacteurs en gastspreker(s) met aansprekende onderwerpen uit het werkveld.
Ook is er voldoende ruimte binnen de cursus om specifiek aan te sluiten op vragen uit de groep.

Duur & Tijd:
De doorlooptijd van de leergang is 5 maanden. De trainingsdagen bestaan uit een ochtend-middag-vorm of middag-avond-vorm op onze leslocatie T.E.C. te Roden.
De kick off, intervisie en afronding is elk één dagdeel.

Certificaat:
Je ontvangt een deelnamecertificaat van T.E.C. bij de afronding van de training.

Maatwerk leergang:
Tijdens de trainingsdagen wordt zoveel mogelijk ingegaan op de persoonlijke leervragen van de deelnemers. De inhoud van de trainingsdagen kunnen daarom afwijken van het programma.

Plaats en datum:

Plaats: Roden

Start: Op aanvraag

 

Data/Tijden:

in overleg.

 

€ 4150,-

Exclusief:

 • BTW

Op aanvraag is elke locatie in Nederland mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons.

Prijs:

€ 4150,-

Exclusief:

 • BTW

Branchevergoedingen
Voor ons opleidingsaanbod is in veel gevallen een vergoeding mogelijk vanuit opleidings- en ontwikkelfonds Wij Techniek (voorheen OTIB). Voor meer informatie over deze vergoedingen neem gerust contact met ons op.

Reviews:

In het kort

 

Plaats: Roden

Startdatum: Op aanvraag

Tijden: 09.00 – 16.00 of 13.00 – 16.00  (inclusief lunch)

Investering: € 4150,-

Exclusief:

 • BTW