TEC geeft les Koeltechniek in de HVAC opleiding
15886
post-template-default,single,single-post,postid-15886,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

TEC geeft les Koeltechniek in de HVAC opleiding

TEC geeft les Koeltechniek in de HVAC opleiding

Een onderdeel van de basisopleiding ‘Inleiding in HVAC gebouwbeheer’ is het koelproces. De cursisten van de dinsdagavondgroep kregen les van Tjaard Eisses, oud medewerker van het facilitair bedrijf Rijksuniversiteit Groningen. Tjaard heeft een rijke ervaring op het HVAC vlak en diverse koeltechnische cursussen gevolgd in het verleden en heeft de groep onderricht in de basisprincipes van de koeltechniek. Aan bod kwamen de hoofdonderdelen, compressor, condensor, expansieventiel en verdamper: “onthoud de volgorde CCEV!” volgens Tjaard. Verder zijn het h-log p diagram, chillers, scroll compressoren en nog vele andere begrippen de revue gepasseerd.

Een leuke bijkomstigheid was dat een van de cursisten, nu werkzaam bij Unica Installatietechniek op de RWE-centrale in de Eemshaven, een ervaren koeltechnicus is en zodoende interessante toevoegingen gaf op de les!

Zowel de groep als de docenten kijken terug op een geslaagde les voor een gemotiveerd publiek!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.